Uuniseitiä tomaatti-yrttipedillä
08.05.2025

- 1 pkt (400g) pakastettuja seitifileitä
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 tl yrttisuolaa
- 1/2 purjoa suikaleina
- 2 rkl öljyä
- 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
- 1 dl kermaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 tl hunajaa
- 1/2 ruukullista persiljaa silputtuna
- basilikaa silputtuna
- Anna kalapakasteen sulaa jääkaapissa kohmeiseksi. Irroittele fileet työlaudalle, mausta sitruunapippurilla ja yrttisuolalla molemmin puolin. Jätä maustumaan vihannesseoksen valmistamisen ajaksi. Kytke uuni lämpenemään.
- Kuullota purjosuikaleita öljyssä. Lisää tomaattimurska ja kerma sekä murenna mukaan liemikuutio. Mausta seos hunajalla, yrttisuolalla ja yrteillä.
- Lado kalafileet matalaan uunivuokaan ja kaada päälle vihannesseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita ja höyrystettyjä kasviksia.