Uunijuureksia, kalapuikkoja ja tzatzikia

20.01.2025

Arlan sivuilla huomasin kiinnostavan ohjeen https://www.arla.fi/reseptit/helpot-uunijuurekset-apetinalla/ , jota päätin kokeilla. Kaveriksi paistoin kalapuikkoja ja tein tzatzikia. Aivan pätevä ruoka tuli, joten laitan alle ohjeet muistiin.

Ainekset

4 annosta 

Perunoita 500 g
Juureksia (porkkanoita, lanttua, palsternakkaa, mukulaselleriä, raitajuuresta) 1 kg
(200g) Apetina® Snack yrtit ja mausteita 2 pkt
Yrttisuolaa ½ tl
Mustapippuria myllystä 

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 ℃:seen.
  • Pese ja kuivaa perunat. Kuori juurekset ja leikkaa kaikki kasvikset paloiksi.
  • Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla. Pirskottele päälle Apetina rasioiden öljy ja sekoita hyvin.
  • Paista uunissa noin 20 minuuttia.
  • Ota kasvikset uunista, sekoita ja kaada Apetina juuresten päälle.
  • Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja Apetina saanut sopivasti väriä.
  • Tarjoile tsatsikin kanssa.


Tzatziki

4 annosta

  • 1 puolikas (150 g) kurkku
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta minttua

    1. Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
    2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
    3. (Mausta halutessasi hienonnetulla mintulla.)
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita