Uunijuureksia, kalapuikkoja ja tzatzikia
20.01.2025

Arlan sivuilla huomasin kiinnostavan ohjeen https://www.arla.fi/reseptit/helpot-uunijuurekset-apetinalla/ , jota päätin kokeilla. Kaveriksi paistoin kalapuikkoja ja tein tzatzikia. Aivan pätevä ruoka tuli, joten laitan alle ohjeet muistiin.
Ainekset
4 annosta
Perunoita 500 g
Juureksia (porkkanoita, lanttua, palsternakkaa, mukulaselleriä, raitajuuresta) 1 kg
(200g) Apetina® Snack yrtit ja mausteita 2 pkt
Yrttisuolaa ½ tl
Mustapippuria myllystä
Tee näin:
- Kuumenna uuni 225 ℃:seen.
- Pese ja kuivaa perunat. Kuori juurekset ja leikkaa kaikki kasvikset paloiksi.
- Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla. Pirskottele päälle Apetina rasioiden öljy ja sekoita hyvin.
- Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota kasvikset uunista, sekoita ja kaada Apetina juuresten päälle.
- Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja Apetina saanut sopivasti väriä.
- Tarjoile tsatsikin kanssa.
Tzatziki
4 annosta
- 1 puolikas (150 g) kurkku
- ½ tl suolaa
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 2 dl Valio turkkilaista jogurttia laktoositon
- 1 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- tuoretta minttua
- Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
- (Mausta halutessasi hienonnetulla mintulla.)