Tortilloja
25.04.2025

Päätin kokeilla tänään tehdä itse tortillapohjat sekä tehdä vegaanisen täytteen. Tortilla pohjat tulivat mielestäni liian koviksi, enempi tacokuorien tyyliset. Murenivat käsiin. Laitan ohjeen tähän kuitenkin muistiin. Ja mietin voisiko sitä jotenkin muokata sopivammaksi.
Tortillapohjat:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl lämmintä vettä
- 50g sulatettua margariinia
- Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Yhdistä margariini ja reilusti lämmin vesi ja lisää kerralla kuiviin aineksiin,
- Alusta taikina kiinteäksi palloksi ja vaivaa se kimmoisaksi (n. 5min).
- Jaa taikina 8 osaan. Painele palat noin 1cm paksuisiksi. Kauli ilman jauhoja n. 20cm ø pyöreiksi levyiksi. Peitä kelmulla jotteivat tortillalevyt kuivu.
- Paista miedolla lämmöllä isossa paistinpannussa, joka on voideltu. Pidä kypsät tortillat liinan alla lämpöisessä tai täytä sitä mukaa kun ne kypsyvät.

