Välillä testiin vegaaninen ruoka, jonka ohjeen löysin JaloTofun sivuilta jalotofu.fi . En ole koskaan ennen tehtyt tofusta ruokaa, sikäli ihan mielenkiintoinen. Tämän kokemuksen perusteella kokeilen joskus uudemmankin kerran tofua jossain ruuassa.
NÄITÄ TARVITSET (2-3 annosta)
1 pkt Jalotofu Aasia tai Kylmäsavu 300g
öljyä paistamiseen
Kastike:
2 rkl soijakastiketta (vähäsuolaista)
2 rkl miriniä
1 rkl riisiviinietikkaa
1-2 tl juoksevaa makeuttajaa esim. vaahterasiirappia
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kpl valkosipuli raastettuna
2 tl chilikastiketta (esim. paahdettu chilivalkosipuliöljy, SpiceUp!
1 rkl maissitärkkelystä
3 rkl vettä
Wokkiin:
300g valmiita wokkikasviksia
1 kpl porkkana
1/3 kpl parsakaali
½ kpl paprika
½ kpl punasipuli
pieni pätkä kesäkurpitsaa
Lisäksi:
nuudeleita (n. 150g/hlö)
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria (valinnainen)
paahdettuja cashewpähkinöitä (valinnainen)
NÄIN VALMISTAT
- Sekoita maissitärkkelys ja kylmä vesi keskenään pienessä kulhossa. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.
- Liota nuudelit kylmässä vedessä (n. 15min) tai valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi julienne-suikaleiksi. Pilko parsakaali pieniksi nupuiksi. Pilko paprika ja kesäkurpitsa. Siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi.
- Avaa Jalotofu Aasia -paketti ja valuta talteen pakkauksen ylimääräinen marinadi. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi ja laita tavalliselle tai wokkipannulle.
- Paista kuivalla kuumalla pannulla 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Vähennä lämpö puoleen ja lisää öljy. Paista 2-3 minuuttia, välillä käännellen. Ota lämpö pois ja lisää marinadi. Marinadi kiehahtaa nopeasti kuumalla pannulla ja "loppumaustaa" tofun. Koristele seesaminsiemenillä. Nosta tofu sivuun.
- Kuumenna wokkipannu kuumaksi ja lisää öljy. Lisää kasvikset ja paista välillä käännellen 2-3 minuuttia. Lisää nuudelit, kastike ja tofut. Paista hetki käännellen. Wokki on valmis, kun nuudeli ovat kypsiä. Tarjoile tuoreen korianterin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera.