Savutofu-minestronekeitto ja maalaisleipä

4 annosta
- pätkä purjoa
- 3 porkkanaa
- 4 isoa perunaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl pientä pastaa
- 0,5 dl tomaattipyrettä
- 1 pkt (n. 300 g) savutofua (esim. Jalotofu, Tofumoon tai Lidl Vemondo)
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- 0,5 tl kuivattua oreganoa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa
- pippuria
- halutessasi tuoreita yrttejä tarjoiluun
Huuhtele purjo huolellisesti ja hienonna ohuiksi renkaiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Aseta hienonnettu purjo, peruna- ja porkkanapalat kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät. Lisää liemikuutio ja keitä viitisentoista minuuttia. Kuutioi savutofu ja paista öljyssä.
Lisää tomaattipyre ja pasta mukaan kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes pasta on kypsynyt.
Lisää savutofu keittoon. Lisää timjami, oregano ja balsamiviinietikka. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Jaa kulhoihin ja viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa höyryävän kuumana tuoreen leivän kera.

Maalaisleipä 2 kpl
Juuri:
- 50 g hiivaa
- 8 dl haaleaa vettä
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
Taikina:
- 4 rkl öljyä
- 3 tl suolaa
- 15-18 dl hiivaleipäjauhoja
Sekoita juuren kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja anna juuren nousta lämpimässä paikassa tunti.
Lisää juureen öljy, suola ja jauhot. Anna taikinan nousta tunti.
Leivo taikinasta kaksi pitkää leipää. Kohota leipiä 1/2 tuntia.
Paista 175 asteessa noin tunti.