Porkkana-linssikeitto

02.04.2025

Ainekset

4 annosta

500 g porkkanoita
1 rkl rypsiöljyä
200g sipulia 
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
5 dl vettä
1 tlk (380 g/230 g) punaisia linssejä suolaliemessä
1 1/2 rkl kasvisfondia
1/2 tlk. (à 400 ml) kookosmaitoa
1/4 tl mustapippuria
(1/2 -1 dl vettä)


1-2 rkl Pirkka Parhaat rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
tuoretta korianteria

 

Valmistus

alle 30 min


1 Kuori ja leikkaa pestyt porkkanat pieniksi paloiksi.

2 Kuullota sipulia, valkosipulia ja juustokuminaa öljyssä kattilassa. Lisää porkkanat ja kuullota vielä hetki.

3 Lisää vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia.

4 Lisää huuhdotut, valutetut linssit ja keitä vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

5 Lisää lopuksi kookosmaito ja mausta pippurilla. Soseuta keitto tehosekoittimessa sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes saat sopivan rakenteen. Lusikoi keittoannosten pinnalle rapeaa valkosipulia ja koristele korianterilla.

Lumet sulavat vauhdilla. Aamulenkin aikana sai ihailla veden juoksua luonnossa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita