Pasta bolognese

27.01.2025

Teen samalla kertaa sekä jauheliha- että soijaversion pasta bolognesesta. Muuten samalla lailla valmistuu, mutta jauhelihan sijasta laitan soijarouhetta ja vettä sekä jätän pekonin pois.

Ainekset:

  • 400-500g naudan jauhelihaa / 2dl soija rouhetta & 2dl vettä
  • 75g pekonia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1 varsisellerin varsi
  • palsternakkaa
  • juuriselleriä
  •  1 porkkanaa
  • valkosipulia
  • 800g tomaattimurskaa
  • 2 rkl portviiniä tms
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl timjamia
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • parmesan-juustoa
Pehmitän kasvikset voissa ja öljyssä. Lisään jauhelihan ja pekonin sekä ruskistan ne. Lisään tomaattimurskan, veden, viinin sekä mausteet. Annan hitaakseen hautua tunnin. Lehtipersiljaa päälle. Syödään parmesanjuuston kanssa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita