Pasta alla norma sekä yrttipatonkeja

Ainesosat
500g Pasta
2kpl Närpiön Vihanneksen Munakoiso (iso)
400g Tomaattimurska
2kpl Valkosipulinkynsi
1kpl Sipuli
50g Kapris
2dl Valkoviini
1nippu Tuore basilika
100g Parmesan- tai pecorinojuusto
1tl Suola
0,5tl Mustapippuri
Oliiviöljyä paistamiseen
Tee näin:
- Leikkaa keskikokoiset munakoisot noin 2 senttimetrin paksuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna pannulla reilu määrä oliiviöljyä ja paista munakoisoviipaleet molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Nosta pannulta talouspaperin päälle kuivumaan.
- Valmista seuraavaksi tomaattikastike kuumentamalla kattilassa 2 rkl oliiviöljyä ja lisäämällä sipuli, valkosipuli ja kaprikset kattilaan.
- Kuullota pari minuuttia.
- Lisää valkoviini ja keitä pari minuuttia.
- Lisää tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia, kunnes se on paksuuntunut.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa paistetut munakoisot sormenpään kokoisiksi paloiksi ja lisää kastikkeeseen.
- Keitä pasta (penne, rigatoni tai spagetti) pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta pasta.
- Sekoita pasta ja kastike keskenään.
- Annostele pasta lautasille ja ripottele päälle raastettua parmesan- tai pecorinojuustoa.
- Koristele annokset tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.

Yrttipatongit (6kpl)
- 1/2 l vettä
- 50g hiivaa
- 1 prk maitorahkaa
- 2 tl suolaa
- 1/2 rkl oreganoa
- 1/2 rkl basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 50g voita sulatettuna
- n. 12 dl vehnäjauhoja
Sekoita haaleaan veteen hiiva, huoneenlämpöinen maitorahka, suola, mausteet ja voisula.
Alusta jauhot nesteeseen. Kohota taikina hyvin ja vaivaa kimmoisaksi.
Jaa taikina kuuteen osaan (voit tehdä myös pikkupatonkeja ja jaa silloin taikina 16 osaan). Taputtele tai kauli palat pyöreiksi levyiksi ja kääri levyt rulliksi. Nostata 20min.
Leikkaa patonkien pintaan viillot ja paista 250 asteessa 10min. Älä peitä patonkeja paistamisen jälkeen, jotta kuoren rapeus säilyisi.