Parsapasta

13.05.2025

3 annosta:

  • 1 nippu (500g) tuoretta vihreää parsaa
  • 250 g nauhapastaa
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
  • 2 rkl extra neitsytoliiviöljyä
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • ripaus mustapippuria
  1. Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (n. 2 cm). Voit kuoria parsat ohuelti mikäli kuori tuntuu paksulta ja varren tyviosa puumaiselta. Suikaloi parsat varovasti ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsen avulla.
  2. Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta vesi pois.
  3. Paahda pinjansiemeniä hetki pinnoitetussa kattilassa. Siirrä pinjansiemenet toiseen astiaan.
  4. Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja parsasuikaleet. Kypsennä 1-2 minuuttia samalla sekoittaen.
  5. Lisää kattilaan sitruunamehu, sitruunankuoret ja pasta. Sekoita pastaan oliiviöljy, parmesanraaste, mustapippuria ja pinjansiemenet.
  6. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa parmesanraasteen kanssa.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita