Parsapasta
13.05.2025

3 annosta:
- 1 nippu (500g) tuoretta vihreää parsaa
- 250 g nauhapastaa
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl sitruunankuorta raastettuna
- 2 rkl extra neitsytoliiviöljyä
- 1 dl parmesaania raastettuna
- ripaus mustapippuria
- Huuhtele parsat. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (n. 2 cm). Voit kuoria parsat ohuelti mikäli kuori tuntuu paksulta ja varren tyviosa puumaiselta. Suikaloi parsat varovasti ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsen avulla.
- Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta vesi pois.
- Paahda pinjansiemeniä hetki pinnoitetussa kattilassa. Siirrä pinjansiemenet toiseen astiaan.
- Mittaa kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja parsasuikaleet. Kypsennä 1-2 minuuttia samalla sekoittaen.
- Lisää kattilaan sitruunamehu, sitruunankuoret ja pasta. Sekoita pastaan oliiviöljy, parmesanraaste, mustapippuria ja pinjansiemenet.
- Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa parmesanraasteen kanssa.