Paistettu riisi tofulla

01.04.2025

Ainekset

6 annosta

n. 12 dl keitettyä, kylmää riisiä tai 4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 pkt (270 g) savutofua
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 (n. 200 g) sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa 
2 kevätsipulinvartta
3,5 dl sokeriherneitä palasina 

kuorittuja seesaminsiemeniä


Marinadi tofulle


6 rkl soijakastiketta
2 rkl  peanut butter crunchy -maapähkinävoita
3 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
4 tl ruokosokeria

Lisäksi

 
chilikastiketta 

Valmistus

alle 30 min

1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Anna jäähtyä kylmäksi, mielellään jääkaappikylmäksi.

2 Poista tofu pakkauksesta ja kääri se hetkeksi talouspaperiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi tofu ja sekoita marinadin joukkoon.

3 Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kevätsipuli. Pilko sokeriherneet.

4 Ota tofu pois marinadista, säästä marinadi. Paista tofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä ruskistuneet tofukuutiot sivuun.

5 Lisää öljyä kuumalle pannulle ja kuullota siinä sipulit, valkosipulit, porkkanat sekä herneet. Anna paistua pari minuuttia. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Sekoita riisin joukkoon tofukuutiot ja marinadi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettu kevätsipuli. Tarjoa lisäksi chilikastiketta.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita