Paistettu riisi tofulla

Ainekset
6 annosta
n. 12 dl keitettyä, kylmää riisiä tai 4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 pkt (270 g) savutofua
n. 2 rkl oliiviöljyä
2 (n. 200 g) sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 kevätsipulinvartta
3,5 dl sokeriherneitä palasina
kuorittuja seesaminsiemeniä
Marinadi tofulle
6 rkl soijakastiketta
2 rkl peanut butter crunchy -maapähkinävoita
3 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
4 tl ruokosokeria
Lisäksi
chilikastiketta
Valmistus
alle 30 min
1 Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Anna jäähtyä kylmäksi, mielellään jääkaappikylmäksi.
2 Poista tofu pakkauksesta ja kääri se hetkeksi talouspaperiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi tofu ja sekoita marinadin joukkoon.
3 Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kevätsipuli. Pilko sokeriherneet.
4 Ota tofu pois marinadista, säästä marinadi. Paista tofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä ruskistuneet tofukuutiot sivuun.
5 Lisää öljyä kuumalle pannulle ja kuullota siinä sipulit, valkosipulit, porkkanat sekä herneet. Anna paistua pari minuuttia. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Sekoita riisin joukkoon tofukuutiot ja marinadi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettu kevätsipuli. Tarjoa lisäksi chilikastiketta.