Meksikolainen jogurttipata ja sipulirieskat
02.05.2025
Meksikolainen jogurttipata
- 400 g jauhelihaa tai 2 dl soijarouhetta
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 varsisellerin vartta
- 1 rkl voita
- 1 tölkki punaisia papuja 400g
- 1 tölkki tomaattimurskaa 400g
- 1 tl suolaa
- 2 tl chilijauhetta tai tuore chili
- 2 dl ruuanvalmistusjogurttia
- Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi selleri.
- Ruskista jauheliha, sipulit ja selleri.
- Lisää pavut ja tomaattimurska, sekoita. Mausta.
- Anna padan kiehua 20minuuttia.
- Tarjoile padan kanssa tuoretta leipää/rieskoja/patonkia sekä esim mozzarellajuustoa.

Sipulirieskat (12kpl)
- 3 dl hienonnettua sipulia
- 1 rkl öljyä
- 5 dl vettä
- 25g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl siirappia
- 1/2 dl pellavan- tai auringonkukan siemeniä
- 3 dl perunasosetta
- 1 dl kaurahiutaleita
- 4 dl hiivaleipäjauhoja
- Hauduta hienonnettu sipuli öljyssä ja anna jäähtyä.
- Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet, sipuli, perunasose, kaurahiutaleet ja jauhot. Anna kohota.
- Tee taikinasta noin 1/2 cm paksuisia lettusia ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota ja pistele.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.