Meksikolainen jogurttipata ja sipulirieskat

02.05.2025

Meksikolainen jogurttipata

  • 400 g jauhelihaa tai 2 dl soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 rkl voita
  • 1 tölkki punaisia papuja 400g
  • 1 tölkki tomaattimurskaa 400g
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl chilijauhetta tai tuore chili
  • 2 dl ruuanvalmistusjogurttia
  1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Suikaloi selleri. 
  2. Ruskista jauheliha, sipulit ja selleri.
  3. Lisää pavut ja tomaattimurska, sekoita. Mausta.
  4. Anna padan kiehua 20minuuttia.
  5. Tarjoile padan kanssa tuoretta leipää/rieskoja/patonkia sekä esim mozzarellajuustoa.

Sipulirieskat (12kpl)

  • 3 dl hienonnettua sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 5 dl vettä
  • 25g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl siirappia
  • 1/2 dl pellavan- tai auringonkukan siemeniä
  • 3 dl perunasosetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  1. Hauduta hienonnettu sipuli öljyssä ja anna jäähtyä.
  2. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet, sipuli, perunasose, kaurahiutaleet ja jauhot. Anna kohota.
  3. Tee taikinasta noin 1/2 cm paksuisia lettusia ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota ja pistele.
  4. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita