Kreikkalainen juustopaistos

23.04.2025

Pohja:

  • 1 dl perunasosejauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 100 g kylmää margariinia
  • 1 dl kylmää vettä

Täyte:

  • 200g silputtua sipulia
  • oliiviöljyä
  • 1-2 murskattua valkosipulin kynttä
  • 1 vihreä paprika
  • 3 tomaattia
  • mustapippuria
  • 1/2 tl yrttisuolaa
  • 1/2 tl oreganoa
  • 200 g fetajuustoa kuutioina
  • persilja silppua
  • muutama musta oliivi
  • 2 dl kermaa
  • 3 munaa

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet. Paloittele joukkoon kylmä margariini. Lisää kylmä vesi. 
  2. Leivo taikina jauhoisin käsin matalaksi kakuksi ja levitä voideltuun vuokaan (ø 25cm) pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.
  3. Pistele pohja ja paista sitä 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  4. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli.
  5. Pilko paprika kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon pehmenemään. Mausta seos mustapippurilla yrttisuolalla ja oreganolla.
  6. Kuutioi tomaatit ja levitä puolet paistospohjalle. Levitä puolet fetajuustosta pohjalle. Levitä kasvisseos päälle. Levitä loput tomaatit ja fetat sekä silputtu persilja.
  7. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada paistoksen päälle. Lisää pilkotut oliivit päälle.
  8. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita