Kreikkalainen juustopaistos
23.04.2025

Pohja:
- 1 dl perunasosejauhetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 100 g kylmää margariinia
- 1 dl kylmää vettä
Täyte:
- 200g silputtua sipulia
- oliiviöljyä
- 1-2 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 vihreä paprika
- 3 tomaattia
- mustapippuria
- 1/2 tl yrttisuolaa
- 1/2 tl oreganoa
- 200 g fetajuustoa kuutioina
- persilja silppua
- muutama musta oliivi
- 2 dl kermaa
- 3 munaa
Ohje:
- Sekoita kuivat aineet. Paloittele joukkoon kylmä margariini. Lisää kylmä vesi.
- Leivo taikina jauhoisin käsin matalaksi kakuksi ja levitä voideltuun vuokaan (ø 25cm) pohjalle ja reunoille. Nosta hetkeksi kylmään jähmettymään.
- Pistele pohja ja paista sitä 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Kuullota sipulit öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli.
- Pilko paprika kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon pehmenemään. Mausta seos mustapippurilla yrttisuolalla ja oreganolla.
- Kuutioi tomaatit ja levitä puolet paistospohjalle. Levitä puolet fetajuustosta pohjalle. Levitä kasvisseos päälle. Levitä loput tomaatit ja fetat sekä silputtu persilja.
- Sekoita kananmunat ja kerma keskenään ja kaada paistoksen päälle. Lisää pilkotut oliivit päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.