Kasvislasagne
26.02.2025

Mietiskelin uskallanko käyttää lasagnessa valmista tomaattimurskaa sen sijasta, että tekisin itse tomaattikastikkeen. Päätin testata kuitenkin hieman erilaista lasagnea tällä kertaa. Lopputulos yllätti positiivisesti, oli todella hyvää. Seuraavan kerran kyllä laitan vain kaksi purkkia tomaattimurskaa kolmen sijasta.
ainekset:
- oliiviöljyä voiteluun
- 2 rkl voita
- puolikas sipuli
- 2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
- 3 viipaloitua kesäkurpitsaa
- 1 dl hienoksi pilkottua lehtipersiljaa
- 450g mozzarella raastetta
- 2 purkillista Mutti-tomaattimurskaa
- 9 lasagnelevyä
- suolaa ja mustapippuria
- valkokastiketta
- 125g parmesanraastetta
valkokastike:
- 9 dl maitoa
- 2 laakerinlehteä
- 18 kokonaista mustapippuria
- 3 viipaletta sipulia
- 6 rkl voita
- 9 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja mustapippuria
valmistu:
- Valkokastike: Kaada maito kattilaan ja lisää laakerinlehdet, pippurit ja sipulit. Kuumenna lähes kiehuvaksi, anna hautua kannen alla 10min ja siivilöi. Sulata voi kattilassa. Ripottele joukkoon jauhot ja lämmitä pienellä lämmöllä 1min. Hämmennä vähitellen maito sekaan, kiehauta ja keitä hämmentäen sakeaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla. Lisää valkosipulit, sipulin viipaleet, silputtu persilja ja kesäkurpitsat pannulle. Pehmitä kesäkurpitsat kullanruskeiksi.
- Lado lasagne vuokaan kerroksittain täytteet, maustaen välit mielen mukaan. Päälimmäiseksi parmesanraaste. Paista 175 asteessa 50min.