Karamellipannacotta
19.04.2025

4 annosta
- 6 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 pitkittäinhalkaistu vaniljatanko
- 1 dl hienoa sokeria
- 2 rkl vettä
- 4 rkl maitoa
- 1 rkl liivatejauhetta
- Pane kerma, sokeri ja vaniljatanko pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen välillä sekoittaen. Ota pois liedeltä ja jätä hautumaan 20 minuutiksi.
- Kuumenna sillä välin sokeri vesitilkassa paksupohjaisessa paistinpannussa kunnes seos muuttuu karamellin väriseksi. Kaada se nopeasti vuokiin ja jätä jähmettymään.
- Kaada maito pieneen kattilaan ja sirottele liivatejauhe maitoon. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes liivate liukenee. Sekoita joukkoon kermaseos. Kiehauta, ota heti pois liedeltä ja kaada siivilän läpi kannuun. Kaada jälkiruokamuotteihin. Anna jäähtyä ja hyydytä ainakin 5 tuntia.
- Irroita jälkiruuat varovasti vuokien reunoista ja kumoa lautasille. Koristele ja tarjoa.