Genovalainen kasviskeitto

04.02.2025

(kahdeksalle)

Ainekset:

  • 150g pinaattia
  • 300g tomaattia
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerin vartta
  • 2 perunaa
  • 150g sokeriherneitä
  • 150g haricot-papuja
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 l kasvislientä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200g pastaa
  • parmesanjuustoa tarjoiluun

Pestokastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 13g pinjansiemeniä
  • 55g tuoreita basilikanlehtiä
  • suolaa
  • 27g raastettua parmesanjuustoa
  • 0,75dl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Valmista pestokastike: Hienonna valkosipulinkynsi, pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Sekoita joukkoon suola, parmesan ja oliiviöljy. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja laita kulhoon, peitä kiehuvalla vedellä 45sek ajaksi, huuhtele kylmällä vedellä, poista kuoret ja tomaatin kova keskusta.
  3. Laita isoon kattilaan kaikki kasvikset pilkottuna. Lisää kasvisliemi ja mausteet sekä oliiviöljy ja pesto. Anna kiehua 1,5h. Lisää pasta ja keitä kypsäksi. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.

Peston valmistusta.

Pesto jääkaappiin odottelemaan.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita