Genovalainen kasviskeitto
04.02.2025

(kahdeksalle)
Ainekset:
- 150g pinaattia
- 300g tomaattia
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 2 sellerin vartta
- 2 perunaa
- 150g sokeriherneitä
- 150g haricot-papuja
- 2 kesäkurpitsaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 l kasvislientä
- suolaa
- mustapippuria
- 200g pastaa
- parmesanjuustoa tarjoiluun
Pestokastike:
- 1 valkosipulinkynsi
- 13g pinjansiemeniä
- 55g tuoreita basilikanlehtiä
- suolaa
- 27g raastettua parmesanjuustoa
- 0,75dl oliiviöljyä
Valmistus:
- Valmista pestokastike: Hienonna valkosipulinkynsi, pinjansiemenet ja basilikanlehdet. Sekoita joukkoon suola, parmesan ja oliiviöljy. Laita jääkaappiin odottamaan.
- Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja laita kulhoon, peitä kiehuvalla vedellä 45sek ajaksi, huuhtele kylmällä vedellä, poista kuoret ja tomaatin kova keskusta.
- Laita isoon kattilaan kaikki kasvikset pilkottuna. Lisää kasvisliemi ja mausteet sekä oliiviöljy ja pesto. Anna kiehua 1,5h. Lisää pasta ja keitä kypsäksi. Tarjoile parmesanjuuston kanssa.

Peston valmistusta.

Pesto jääkaappiin odottelemaan.