Broilerikasaria ja kaalisalaattia

29.04.2025

Broilerikasari:

  • 300-400 g broilerisuikaleita
  • 1 sipuli
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1 tl basilikaa tai 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 keltainen tai vihreä paprika
  • 120g smetanaa
  1. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli ja herkkusienet. Kiehauta pannulla öljyssä. Kaada ne kasariin.
  2. Ruskista pannulla broilerisuikaleet ja kaada nekin kasariin.
  3. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Kaada suikaleiden päälle vesi ja mausta kastike. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  4. Lisää suikaloitu paprika ja smetana. Hauduta vielä 5-10 minuuttia. Tarkista maku.
  5. Tarjoile nuudeleiden tai riisin sekä salaatin kanssa.

Peruskaalisalaatti:

  • 1 kg pala keräkaalia
  • 1 dl auringonkukkarypsiöljyä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 3/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kastike ja kaada se kaalien joukkoon. Laita salaatti muovipussiin ja käytä viikon sisällä sitä mukaa kun sitä kuluu. Lisää joukkoon eri päivinä eri aineksia. Esim:

  • Karkeaksi raastettua porkkanaa ja purjoa.
  • Suikaloitua kurkkua ja hienonnettua tilliä.
  • suikaloitua paprikaa
  • ananasmurskaa
  • suikaloitua omenaa ja hienonnettua persiljaa
  • hienonnettua sipulia ja persiljaa

Jälkiruuaksi teimme taas pannacottaa, tällä kertaa marjoilla koristeltuna eikä karamellikastiketta.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita