Broileria vihannespedillä
24.04.2025

3 maustamatonta broilerin koipireisipalaa
Marinadi:
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl soijakastiketta
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl currya
- 1 tl paprikaa
- 1 tl mustapippuria
- 1/2 tl inkivääriä
Vihannesseos:
- 1 iso sipuli
- 1/2 purjo
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 200g tuoreita herkkusieniä
- 3/4 tl suolaa
- 2 tl timjamia
- 1-2 rkl hunajaa
- 0,5 dl vettä
Ohje:
- Sekoita marinadin ainekset. Pane broilerinpalat muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Purista ilma pois ja sulje pussi tiiviisti. Anna maustua muutama tunti tai mielellään yön yli seuraavaan päivään. Kääntele pussia maustumisen aikana.
- Paloittele sipuli, purjo, kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet. Levitä laakeaan uunivuokaan paloitellut vihannekset. Kaada päälle tilkka vettä ja mausta seos suolalla, hunajalla ja timjamilla.
- Lado maustuneet broilerinpalat vihannesten päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti.