Aprikoosi-suklaakinuskikakku
18.04.2025

20 annosta
Kakkupohja:
- 150 g leivontamargariinia
- 3 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl aprikoosi/appelsiinimehua
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniliinisokeria
Kostutus:
- 1 dl aprikoosi/appelsiinimehua
Täyte:
- n. 800 g aprikoosinpuolikkaita
Suklaakinuski:
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 100 g taloussuklaata
Koristeeksi:
- 125 g pekaanipähkinöitä
Tee:
- Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri.
- Lisää jauhoseos taikinaan siivilänläpi vuorotellen huoneenlämpöisen tai hieman lämpimämmän mehun kanssa. (Kakku kohoaa tasaisemmin kun neste ei ole jääkaappikylmää.) Vältä turhaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun 1,8 litran kakkuvuokaan (halkaisija 22cm).
- Paista 175 asteessa noin 50min.
- Jäähdytä pohja ja leikkaa neljään osaan.
- Leikkaa valutetut aprikoosit ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä.
- Kostuta kakkupohjat mehulla.
- Levitä kakkupohjalle noin 1/2 dl suklaakinuskia ja 1/3 aprikooseista. Täytä muut välit samoin.
- Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille. Koristele rouhituilla pähkinöillä.
- Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.