Aprikoosi-suklaakinuskikakku

18.04.2025
20 annosta


Kakkupohja:

  • 150 g leivontamargariinia
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl aprikoosi/appelsiinimehua
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinisokeria

Kostutus:

  • 1 dl aprikoosi/appelsiinimehua

Täyte:

  • n. 800 g aprikoosinpuolikkaita

Suklaakinuski:

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 100 g taloussuklaata

Koristeeksi:

  • 125 g pekaanipähkinöitä

Tee:

  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniliinisokeri.
  3. Lisää jauhoseos taikinaan siivilänläpi vuorotellen huoneenlämpöisen tai hieman lämpimämmän mehun kanssa. (Kakku kohoaa tasaisemmin kun neste ei ole jääkaappikylmää.) Vältä turhaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun 1,8 litran kakkuvuokaan (halkaisija 22cm).
  5. Paista 175 asteessa noin 50min.
  6. Jäähdytä pohja ja leikkaa neljään osaan.
  7. Leikkaa valutetut aprikoosit ohuiksi suikaleiksi.
  8. Kuumenna kattilassa kerma, fariinisokeri ja sokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa, mutta älä keitä.
  9. Kostuta kakkupohjat mehulla. 
  10. Levitä kakkupohjalle noin 1/2 dl suklaakinuskia ja 1/3 aprikooseista. Täytä muut välit samoin.
  11. Levitä loppu suklaakinuski kakun päälle ja reunoille. Koristele rouhituilla pähkinöillä.
  12. Anna kakun kostua yön yli jääkaapissa. Kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita